in

Plant Dette Velsmagende Alternativ til Kartofler

For nogen mennesker er en have bare et sted, man kan sidde og slappe af. For dem er det vigtigste altså, at haven er flot at se på, og at den har de rette møbler. De vælger planter ud fra, hvad der ser bedst ud, og det er sådan set det. Jeg har absolut ikke noget imod haveejere der har det på den måde. Jeg tror det er meget almindeligt. Det er på mange måder også en haves primære formål. Hvad har vi reelt brug for en have til nu om dage? En moderne have er mest af alt en luksusting. Det er noget vi har, fordi det er rart at sidde ude i haven på en varm sommerdag. Vi kunne godt undvære den, men vi foretrækker at have den.

For mig er det dog ikke nok, at haven er flot at se på. Jeg vil også meget gerne have, at den er praktisk. Hvis jeg har en helt masse næringsrig jord at gøre med, hvorfor så ikke bruge den på fornuftig vis? På familiens budget er udgifterne til mad en af de største. Ved at plante nogen spiselige urter og planter i haven kan jeg altså spare en del penge. Der skal selvfølgeligt noget arbejde til, med at plante og høste ting i haven. Men det er okay: jeg nyder at have hænderne i jorden. For mig er det utroligt afslappende at arbejde med planter af enhver art, og det hjælper mig virkeligt med at slappe af. Efter en stressende dag på arbejdet, er en tur i haven lige hvad jeg har brug for.

Det giver samtidig en helt særlig følelse indeni, at gro sin egen mad. Når jeg server mad for mine børn, som jeg selv har skabt, så føler jeg mig stolt over hver eneste bid de tager. Det er også rart at vide, at der ingen sprøjtemidler eller andre kemikalier er brugt på den mad, som mine børn spiser. Når man selv gror maden i haven, så har man fuld kontrol over, hvad den bliver udsat for. Det er derfor noget, jeg på det kraftigste kan anbefale. Specielt hvis du har små børn.

Men hvad skal man egentligt gro derude? Det kommer selvfølgeligt an på, hvad du godt kan lide at spise. Jeg er selv stor fan af, at have jordskokker ude i haven. Det er ikke alle der har hørt om jordskokker, men der er helt og aldeles fantastiske. De smager lidt som en slags nøddeagtig kartoffel. De er mindre end kartofler, og ligner lidt en blanding imellem kartofler og ingefær. De er utroligt lette at have med at gøre, og de gror endda forholdsvist hurtigt.

En urtehave er også rigtigt god at have. De urter du selv gror ude i haven er typisk langt mere smagfulde, end dem du kan købe i supermarkedet. De gror samtidig utroligt hurtigt, og kræver næsten ingen vedligeholdelse.

What do you think?

Plads og Sikkerhed er Det Vigtigste i en Varevogn

Edgy