in

Sådan Holder du Følelserne Under Kontrol når Du Handler Bil

Vi mennesker er følelsesmæssige væsener, og det fører en helt masse ting med sig. Det er både på godt og ondt, at vi har så mange følelser, og er så kontrollerede af dem, som vi nu en gang er. På den ene side, ville vi ikke undvære at have følelser: de bedste ting i livet er når vi føler os elskede, eller føler at vi elsker andre. Vi elsker at føle os glade og håbefulde, og det er følelser der sætter kulør på hverdagen og gør livet værd at leve. Samtidig kan følelser dog nogle gange komplicere ting i helt unødvendig grad, og det kan være svært at navigere verden på den rigtige måde, hvis der slet ikke er kontrol over følelserne. Det er specielt når der er mange penge på spil, at vi har tendens til at miste kontrollen, fordi følelserne blander sig i beslutninger, som de ikke er særligt godt rustet til at håndtere.

Hvis du eksempelvis står overfor at skulle købe en bil, så kan du hurtigt begynde at føle dig skræmt eller overvældet. Bilen er nemlig, for langt de fleste danskere, den næststørste investering der bliver lavet i ens liv, lige efter køb af hus. Der er også rigtigt mange forskellige biler på markedet, og i alverdens prisklasser, så det kan være svært at vælge den helt rigtige.

Så hvordan holder man følelserne under kontrol, når man skal til at købe bil? Den nemmeste måde er, at sætte dig ned, og forestille dig at du er en computer. Modsat mennesker, så er de fleste computere ikke i stand til at håndtere mange store problemstillinger på én gang. Du kan ikke bare skrive ”Hvad er min BMI?” ind i en computer og så få et svar. Nej, computeren deler i stedet opgaven op i bidder, og beder dig om den nødvendige information efterhånden som processen skrider frem. Det er én ting ad gangen, og problemet løses på logisk vis – ingen følelser nødvendige!

Så du gør det samme: du deler opgaven op, formulerer den på logisk vis, og lader så din logiske hjerne løse den afgrænsede problemstilling. Start gerne med processer, der gør det overordnede problem mindre meget hurtigt. Et godt spørgsmål til en bilkøber er: vil du have en ny bil, eller en brugt bil? Så snart det spørgsmål er blevet besvaret, er udvalget af potentielle biler allerede blevet skåret gevaldigt ned!

Dernæst finder du ud af, hvad du er villig til at betale. Med den pris i hånden, klikker du dig ind på en side med prissammenligning på biler, og ser hvad du har af muligheder. Ud fra forskellene i de forskellige modeller der ligger indenfor dit budget, kan du nu formulere en liste over dine egne personlige krav: her får følelserne lov til at spille ind, da det er jo er smag og behag. Der skal nemlig være plads til følelser, men kun på de områder, hvor de rent faktisk har noget at skulle have sagt.

What do you think?

Aggressiv Påstand: Din Virksomhed Håndterer Møder Helt Forkert

Pandelampe – kend dine forholdsregler!