in

Sådan Giver du Møblerne Nyt Liv med Spraymaling

Vores hjem skal gerne være personlige, hyggelige og funktionelle. Det er i hvert fald de tre ting, som størstedelen af de adspurgte danske boligejere pegede på, da de blev bedt om at beskrive ”det perfekte hjem”. Det lyder da også meget rigtigt i mine ører. Hvis et hjem ikke har personlighed, hvor hjemligt er det så reelt? Hvis ens bolig ikke har personlighed, så føles det jo bare som at bo i en tilfældig AirBnB. Hjemmet skal selvfølgeligt også være hyggeligt, da hygge er en af de helt centrale dele af dansk kultur. Hvis man ikke kan hygge derhjemme, hvor kan man så lige gøre det? Det sidste punkt skiller sig lidt ud, men det giver også rigtigt god mening. Selvfølgelig skal ens hjem være funktionelt. Hvad godt er det, at have et hjem, hvis det ikke hjælper én med at gøre ting? De tre ting giver altså god mening, og de fleste hjem indeholder dem nok allerede. Problemet er typisk, at det personlige og hyggelige har det med at falme med tiden.

Nogle gange bliver hjemmet nemlig lidt kedeligt, og så melder lysten sig til, at lave om på noget. Hjemmet inspirerer måske ikke én længere, og man føler bare, at det hele er gråt og kedeligt. Det er rart nok med lidt system i tingene, men når hver dag ligner den forrige, så begynder det at blive klaustrofobisk. Løsningen er selvfølgeligt, at skabe et nyt indtryk i hjemmet. Nogle gange kan man gøre det, bare ved at flytte lidt rundt på møblerne, eller ved at male. Det hjælper dog ikke altid. Møblerne er trods alt stadig de samme møbler.

Når møblerne bliver kedelige at se på, så kan det være fristende at smide dem ud, og erstatte dem med nogen nye. Det er dog ikke den bedste løsning hverken økonomisk eller økologisk. Hvis møblerne stadig er funktionelle – og det er de, hvis de ikke er decideret i stykker – jamen så giver det ikke umiddelbart mening at skille sig af med dem. Løsningen er i stedet, at give de eksisterende møbler mere personlighed, og måske injicere dem med noget hygge også.

Med en kande spraymaling kan du bringe nyt liv til langt de fleste møbler. Du kan farve dem på lige den måde du har lyst til, og ved at bruge spraymaling tager det ingen tid. Du hiver blot møblerne udenfor, og sprayer dem med malingen. Det er faktisk ganske sjovt at friske sine møbler op på den måde, og det gør det til et langt mere overskueligt projekt.

Det bedste af det hele er, at du kan skifte mening flere gange, uden at det bliver frustrerende. Hvis den blå farve viser sig at skære lidt for meget i øjnene, så kan du bare spraymale møblet igen, med en anden farve.

What do you think?

Minigoolf

Siteindex