in

Sådan Forbedrer en Cykel Dit Liv

De fleste mennesker tænker bare på en cykel, som værende et transportmiddel. Den er altså i samme kategori som motorcykler og biler. Det er bare et værktøj, der kan gøre det hurtigere at komme fra det ene sted til det andet. Hvis man udelukkende betragter en cykel som et transportmiddel, så kan man let komme til at vælge den fra. Den er billigere end en knallert eller en bil, men det er også det eneste en cykel har kørende for sig. På alle andre områder, er den et ringere transportmiddel, end alternativerne. Du kan ikke køre specielt langt på en cykel: selv hvis du er i fantastisk kondition kan du ikke køre længere end en bil. Det kræver også en helt masse kræfter, at køre rundt på en cykel, så længere distancer vil udmatte dig. Da cyklen kræver at du udfører en masse arbejde, så kommer du selvfølgeligt også til at svede. Det er ikke altid særligt smart, at være gennemblødt af sved, når man ankommer til sin destination. Betragter man udelukkende en cykel som et transportmiddel, så vil den altså hurtigt blive set som et ineffektivt transportmiddel, og idéen vil hurtigt blive skrottet.

Men hvad hvis en cykel er langt mere, end bare et transportmiddel? Jeg har længe tænkt over, hvor meget cyklen fylder i mit liv. Jeg cykler til og fra arbejde hver eneste dag, og har gjort det i snart 8 år. Cyklen er altså mit primære transportmiddel, men den er meget mere end det. Når det er weekend, så finder jeg stadig cyklen frem. Her cykler jeg lange turer i den nærtliggende park, eller tager på eventyr udenfor byen. Jeg deltager også i Iron Man arrangementer, og det kræver selvfølgeligt løbende træning på cyklen.

Mit syn på cykler er derfor helt anderledes, end dem der udelukkende ser en cykel, som værende et transportmiddel. For mig er cyklen noget, der forbedrer ens liv. Det er rigtigt, at det tager mig længere tid – og flere kræfter – at komme til og fra arbejde på en cykel. Men til gengæld nyder jeg turen! Der er ikke noget mere frustrerende end at sidde fast i en trafikprop og ikke kunne gøre noget. Med en cykel er der intet der stopper mig! Jeg suser afsted, og det føles fantastisk. De daglige cykelturer har desuden fået min kondition op til et punkt, som den aldrig har været før. Jeg har et langt større fysisk og mentalt overskud, og det kan jeg takke cyklen for!

Det er også noget, der har været sundt for min økonomi. Da jeg fandt ud af, at cyklen kunne dække alle mine transport-behov, så solgte jeg bilen. Det betyder at jeg ingen udgifter har til benzin, vedligeholdelse eller reparationer af bilen. En cykel forbedrer altså ens liv, på rigtigt mange forskellige områder!

What do you think?

Playstations

Turguides