in

Så Meget Fortæller Din Påklædning og Dit Køretøj om Dig

Når vi møder nye mennesker for første gang, så danner vi os åbenbart et indtryk af dem, i løbet af de første 10 sekunder. Det er både fantastisk, skræmmende og en anelse sørgeligt, på samme tid.

Det er fantastisk, fordi vi ofte rammer skræmmende rigtigt på de 10 sekunder. Hvor mange gange har vi ikke haft en mave-fornemmelse omkring et andet menneske, og så fundet ud af, at det var fuldstændigt rigtigt? Der er en grund til, at kærlighed ved første blik er en ting: vi kan lære utroligt meget, bare ved at kigge på et andet menneske, og mærke efter hvad der sker inde i os.

Det er også skræmmende, fordi vi ved, at vi også selv vil blive bedømt på de 10 sekunder, når andre kigger på os for første gang. Hvis vi formår at have en samtale med dem, kan vi selvfølgeligt gøre op for det, hvis deres førstehånds-indtryk ikke helt passer. Men hvis folk får et virkeligt dårligt indtryk af os, efter bare at have kigget på os, kan vi risikere, at de ikke engang engagerer sig i en samtale. Vi er blevet stemplet, og der er intet vi kan gøre ved det.

Og det er som sådan også den sørgelige del: at vi helt naturligt kommer til at lægge for meget vægt på disse første 10 sekunder, og sjældent bruger den nødvendige tid på, at udfordre førstehåndsindtrykket og virkeligt lære det andet menneske at kende. Det er noget vi kan øve os i, at blive bedre til, men det vil altid være en faktor.

Det bedste vi kan gøre for, at skabe et godt førstehånds-indtryk i andre er, at være opmærksomme på hvad det er vi signalerer. Her er kropssprog og tonalitet selvfølgelig vigtigt, og det kan sige rigtigt meget om et menneske. Interessant nok, så er disse signaler typisk meget præcise: så de fortæller nok sandheden om dig, og de er svære at “forfalske”. De problematiske ting, er dem vi kommunikerer med vores påklædning: hvis du ikke forstår, hvad din påklædning siger om dig, så kan du ske at skræmme folk væk. Selv hvis du står selvsikkert, lyder selvsikker og helt generelt er selvsikker: så kan tøjet signalere noget andet, og give folk det forkerte indtryk af dig. Beklædning er vores yderste lag, så det er det første folk får øje på. Når der kun er 10 sekunder at arbejde med, risikerer du altså at blive bedømt fuldt og fast på hvad du har iklædt dig.

Det er ikke kun tøj. Din bil er også vigtigt. Her handler det faktisk ikke rigtigt om penge: det er ligegyldigt om du kører rundt i en ny Ford Mondeo eller en brugt Ford Mondeo: det er udseendet på bilen (i dette tilfælde en Ford Mondeo), der bliver brugt til at aflæse din personlighed. Når du sidder i din bil, er den dit yderste lag: den er ligesom dit tøj, det første folk får øje på, og laver en vurdering af.

What do you think?

Et Indtryk af Tyskland og Tyskerne

De Gamle Konventioner Låser os Fast