in

Pandelampe – kend dine forholdsregler!

Har du nogensinde været ude og løbe eller cykle med en pandelampe? Hvis ja, så kan du næsten være helt rolig, det er lovligt. Der er dog nogle sikkerhedsforanstaltninger man skal have styr på, før man må gøre brug af sådant udstyr under en løbetur eller en cykeltur.

 

Ved brug til løb

En pandelampe er altid god at have i gemmerne, hvis man er løbeentusiast. Under løbeture i naturen om vinteren er den næsten uundværlig. Det tror jeg, mange løbeentusiaster kan blive enige om, da lygten især under løb inde i byen øger sikkerheden gevaldigt. Du har hænderne frie, du har et godt udsyn også er du vigtigst af alt meget mere synlig for trafikkanterne. Bilerne kan meget lettere se dig end hvis du løber uden lys.

Når du skal købe og vælge en ny lygte, så er det vigtigt at have overvejet, hvilke salgs løbeture, den skal bruges til. Lamperne fås nemlig med mange forskellige funktioner og du har måske mere behov for nogle funktioner fremfor andre. Har du kun behov for en lygte, der skal gøre, at du bliver set af bilister inde i byen, så behøver du ikke en med den stærkeste lysstyrke. Skal du derimod løbe i skoven og hermed på smalle stier, så har du behov for en lygte med kraftig ydeevne og stærk lysstyrke. Tre standardfunktioner du skal have overvejet, er følgende:

  1. Skal den indeholde 360 graders reflekssynlighed?
  2. Skal den indeholde blinkede sikkerhedslys?
  3. Skal den være let eller tung?

 

Ved brug til cykling

Hvis du har en tohjulet cykel, så skal der også være lygter både foran og bag på – og de skal sidde på cyklen ikke cyklisten! Derfor må du aldrig skifte dine cykellygter ud med en pandelampe. Det er ulovligt! Der er endda bestemte lovkrav til de lygter, du påsætter din cykel. Først og fremmest så skal lygterne altid være synlige fra 300 meters afstand. De må dog ikke være blændende at se på. For det andet så skal lygten også være synlig at se fra siden.

Med hensyn til hvilken farve lygterne må være, så er der her mange ting at overveje. Ens forreste lygter må lyse gult, hvidt eller være med et blåligt skær, men alt efter hvilken farve du vælger, så er der igen nogle forbehold. Lyser den gul, så må den ikke blinke. Har du valgt en af de to andre farver, så må udstyret gerne blinke. Ens baglygte skal altid lyse rød. Denne må også gerne blinke.
Du må gerne vælge at benytte en pandelampe som ekstra lys, når du cykler en tur. Du kan nemt placere denne lygte på din hjelm. På den måde følger den også dine hovedbevægelser, hvilket er særdeles praktisk, idet du altid vil kunne se, hvad der sker foran dig, hvis det er meget mørk udenfor. Tænk dog over at denne lampe ikke må lyse for stærk, da det kan blænde cyklister.

What do you think?

Sådan Holder du Følelserne Under Kontrol når Du Handler Bil

Har du Råd til IKKE at Købe en Ny Bil?