in

Har du Råd til IKKE at Købe en Ny Bil?

Jeg har rådgivet rigtigt mange bilkøbere igennem min tid, og det er faktisk en ganske lærerig proces i forhold til menneskelig beslutningstagen. Ved at have rådgivet andre mennesker igennem så mange år, har jeg set de samme undskyldninger og dårlige beslutninger i mange forskellige former og variationer, og det har gjort det muligt for mig at opdage, når jeg selv falder ind i den slags mønstre, og (for det meste) stoppe mig selv fra at gøre noget dumt. Mit mål med denne artikel er at hjælpe dig med at overkomme en af de hovedpiner som mange bilkøbere står overfor: frygten for at bruge penge på en ny bil.

Folk går altid til problemstillingen omkring bilens pris med gode intentioner. Ingen har lyst til at bruge for mange penge på en varer, uanset om det er en splinterny ford transit eller en kakaomælk nede i Brugsen. Så lad os starte med at forstå denne intention, så vi kan se hvornår den holder stik, og hvornår den ikke gør.

Der er to forskellige måder man kan ”betale for meget” for noget på. Hvis du kigger på en Ford Transit hos en brugtvognsforhandler for eksempel, så er det muligt at du kan blive ”snydt” til at give en højere pris for den brugte bil, end den reelt er værd. Bilens værdi er nemlig sværere at fastslå når vi taler brugte biler, da du er nødt til at dykke ned i bilens historie, og virkeligt gå den efter i sømmene for at sikre, at den er i forsvarlig stand. Det er altså noget nemmere at købe en ny bil her, hvis du ikke vil risikere at betale mere end bilen er værd. Med nye biler kan nu nemlig let og elegant slå priser op på internettet fra alverdens forhandlere, og derved vurdere hvad en fair pris er.

Den anden måde man kan betale for meget er, hvis man bruger flere penge end man burde i sin finansielle situation. Vi har alle hørt om folk der fristes af luksus, men reelt ikke har råd til det. I værste fald ender folk med at tage unødvendige lån, og de ender på den måde faktisk også med at betale overpris på bilen. For at komme ud af den hovedpine, så er det vigtigt at danne sig et overblik over sin økonomi. Det lyder uoverkommeligt, men det kan faktisk klares på nogle få timer. Lav et regneark hvor du indsætter alle dine faste indtægter og udgifter, og se hvor meget du har råd til. Beslut også hvor meget det giver mening for dig at betale for en bil: altså hvor stor en værdi den vil tilføre dit liv, sammenlignet med andre ting der kan købes for penge.

What do you think?

Pandelampe – kend dine forholdsregler!

Parkering Nu