in

Fordele ved at lægge puslespil

Puslespil er både sjovt og udfordrende samt en god anledning til at skabe samvær med familien og få trænet hjernen. Det famøse spil har igen vundet indpas i mange familiers hjem og med god grund. Der er nemlig mange gode fordele ved puslespil.

Det første puslespil blev opfundet i 1767 og begyndte som et læringsværktøj til at undervise i geografi. Siden hen har man udviklet og opfundet flere forskellige typer og varianter af puslespil så både børn og voksne kan være med. I forlængelse af dette, har man også genfundet kærligheden og forståelsen for de mange fordele ved det forrygende spil.

Afslappende og afstressende

Det kan måske virke mærkeligt at puslespil kan være afstressende, men når du koncentrerer dig om noget sætter du automatisk andre tanker på hold, og derved kun forholder dig til det der sker lige nu og her. Hvis du lider af stress eller blot har brug for at slappe af i en travl hverdag, kan puslespil derfor være en god måde. Samtidig kan du gøre det i selskab med dine nærmeste, hvor i kan få mange hyggelige stunder til at gå sammen.

Du øver din tålmodighed og bliver en god teamspiller

Ikke alle puslespil er lige nemme og der findes mange sværhedsgrader som kan sætte tålmodigheden på prøve. Det er ikke altid lige nemt at gennemskue hvor de sidste brikker skal placeres, og her kan det være en god øvelse at lægge puslespil med andre. Sammen lærer man hermed at hjælpe hinanden og kommunikere således at det til sidst går op.

Ren hjernegymnastik

Der er en grund til at puslespil i første omgang blev anvendt til læringsformål. Når du lægger puslespil aktivere og udfordre du hele tiden hjernen hvilket ikke alene hjælper dig med bedre hukommelse men også til at tænke mere strategisk. 3D puslespil er blandt andet en af de varianter som virkelig sætter hjernen på prøve. De ekstra dimensioner skaber nemlig brikker i flere former, hvilket gør det svært at visualisere det store billede og få placeret brikkerne korrekt. Er det længe siden du har prøvet kræfter med puslespil, er det i den grad værd at overveje at hive det frem fra gemmeren.

What do you think?

Sådan vælger du dit smykke

AppleGuiden