in

Christina er Måske Den Fødte Forfatter

Hvordan ved man, om man er født til at skulle udrette noget helt særligt med sit liv? Selv hvis man virkeligt føler, at man har en eller anden form for mission eller særlig styrke, hvordan finder man så ud af, hvordan man bedst lader den guide en? Dette er dybe og tunge spørgsmål, som mange mennesker søger svar på. Vi kan ikke give dig en konklusion som sådan, i løbet af denne korte artikel, men vi kan forhåbentligt sætte nogle tanker i gang.

Vi mener nemlig, at leonora christina skov er et godt bud på en person, der simpelthen er født til at være forfatter. Hvis nogen spurgte dig som barn, hvad du gerne ville være når du blev voksen, så svarede du sikkert noget vanvittigt eller generisk. Nogle børn siger de gerne vil være prinser eller prinsesser, mens andre drømmer om at være politimænd eller astronauter. Men Christina viste allerede som 7-årig, at hun gerne ville være forfatter.

Det var en drøm hun ikke lagde skjul på, og som hun både fandt støtte og inspiration til igennem sin skolegang. Det var dog først godt 20 år senere, at hun for alvor fik gjort drømmen til virkelighed, da hun i 2003 udgav sin første bog: ”Rygsvømmeren”. Allerede med titlen på hendes bog er det tydeligt, at der har ligget en kreativ og undersøgende forfatter i maven på Christina siden hun var helt lille. Hendes første bog handlede nemlig ikke om svømning i bogstavelig forstand: den handler derimod om en kvinde, der konstant er ved at drukne i livets udfordringer, men som formår at overleve ved at ”svømme på ryggen”.

Det var dog først da hun lidt efter udgav selvbiografien ”Den, der lever still”, at hun for alvor brød igennem. Her beskriver hun sit eget liv, og de udfordringer hun gik igennem. Blandt andet da hun sprang ud som lesbisk, og måtte se hendes forældre skabe endnu større afstand til hende, end der allerede var. Her er det igen tydeligt, at hendes liv og opvækst har været som én lang historie, der har skreget på at blive skrevet ned og fortalt. Det har på ingen måde været sjovt for hende, at skulle gå igennem alle de ting. Men i det mindste har hendes liv som forfatter givet hende muligheden for at få sat ord på oplevelserne, og dele ud af sine erfaringer.

Mange finder ikke alene Leonoera Christina Skovs historier spændende og gribende: de finder dem også lærerige. Man kan lære rigtigt meget af at læse om, hvordan Christina’s karakterer – eller Christina selv, i hendes selvbiografi – håndterer de mange svære situationer, som de møder i løbet af deres liv. Livet er ikke fair, og det er ikke nogen dans på roser – men det betyder ikke, at man bare skal give op.

What do you think?

GoPros

Babyseng